2018

Bergen Kammerkor inviterer også til julekonsert i Storetveit kirke, mandag 17. desember kl. 19.30.
Belinda Lerøy, sopran og flygelhorn, Geir Dancke Molvik, tenor  og Asbjørn Snilstveit,orgel/klaver medvirker i et samensatt program av kjent og mindre kjent julemusikk. Du får også delta i felles julesang, og vi ønsker hjertlig velkommen til en stemningsfull julekonsert!

Last ned programmet

2018

JULEEVANGELIET – Miriams beretning
Konsertforestilling i KORSKIRKEN, mandag 10. desember kl. 19.30

Vi inviterer til  Juleevangeliget – Miriams beretning av Håvard Rem, i en bearbeidet til konsertversjon av Rhine Skaanes, tekst og Annlaug Hus, musikkvalg hvor du får oppleve en annerledes versjon av Juleevangeliet etter Lukas.
Juleevangeliet, Miriams beretning, ble første gang vist i 1999 og var et bestillingsverk fra Den Nationale Scene, fremført av Rhine Skaanes. Senere har andre teatre oppført det med ulike aktører. I denne bearbeidede og forkortede utgaven er Bergen Kammerkor med på lik linje med fortelleren, der de utfyller historien og understreker det rytmiske og musikalske i Rems tekst. Musikkutvalget er basert på kjente og ukjente sanger.
Velkommen til konsertforestilling i Korskirken!

2018

Martin Palmeri MISA TANGO
Johanneskirken lørdag 27. oktober

Bergen Kammerkor var basiskor i Norges Korforbund Hordaland sitt prosjektkor som for første gang i Norge kunne presentere Marin Palmeris MISATANGO / Misa a Buenos Aires.

2018

NORTHERN LIGHTS
Korkonsert i St. Markus kirke, søndag 2. september kl. 19.30
BERGEN KAMMERKOR
Annlaug Hus, dirigent
Helge Lilletvedt, klaver
Program:
Steve Dobrogosz  MASS,
Skandinavisk kormusikk, folketoner m.fl.

2018

NORTHERN LIGHTS – Scandinavian Choral Music

Korskirken Fredag 22. Juni klokken 1930

2018

LUX AETERNA
Storetveit kirke, 15. mars kl. 19.30.

Konserten en har fått tittelen «Lux aeterna» (evig lys) inspirasjon til et bredt sammensatt repertoar og som samtidig henleder oppmerksomheten mot påskehøytiden som ligger foran.På programmet står Bob Chilcott’s «A little Jazz Mass», klassiske stykker av bl. Gjeilo og Elgar, folketoner m.fl.
Tre habile jazzmusikere med oss på konserten i Jazztrioen TERTZ: Carsten Dyngeland, piano – Sigurd Ulveseth, bass – Stian Villanger, trommer.

2017

A CEREMONY OF CAROLS
Bergen Kammerkor inviterer til julekonsert i St. Jakob kirke, torsdag 14. desember kl.19.30.
Program:
Benjamin Britten – A Ceremoy of Carols
Tradisjonelle julesanger m.fl. – og du får også være med i julesangen.Marija Kadovic medvirker på harpe både med egen avdeling og som akkompagnatør til A Ceremony of Carols.Velkommen til en stemningsfull julekonsert!

2017

VOICE OF THE TANGO
DANSERE, MUSIKERE OG KOR I TANGO
Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00
Medvirkende:
BERGEN KAMMERKOR
Dirigent Annlaug Hus
Irem Öztürk & Gøran Eliassen, dansere
Combo Tango: Tor Jaran Apold, fiolin / Håkon Nilsen, klarinett / Anne Nitter Sandvik, klaver / Ole Amund Gjersvik, kontrabass

Bergen Kammerkor inviterer til en nyskapende konsert som har fått tittelen VOICE OF THE TANGO – som er temaet som presenteres i en variert og sammensatt konsertform vokalt og instrumental og med dansere. Repertoaret spenner fra norsk flat-tango til finsk tango og argentinsk tango.
Vi tror dette blir et spennende møte mellom tangoelskende dansere og musikere, og klassisk forankret korsangere som mer en vanlig må hente frem pasjonen og lidenskapen.
Musikk av:
Alberto Ginastera, Carlos Gardel, Héctor Stamponi, Astor Piazzolla, Toivo Kärki, Pedro Laurenz, Alf Prøysen, Loreena McKennitt, Ole Amund Gjersvik

2017

VÅRKONSERT I TROLDSALEN
Tirsdag 13. juni, kl. 19.30
Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent

Programmet favner bredt og publikum vil høre kjent – ukjent, nytt – gammelt, og inkluderer bl.a. folketoner, Grieg, Peterson-Berger, Antognini, Łukaszewski, Piazzolla, Barnum, Beck m.fl.
Velkommen til en vårlig konsert på Troldhaugen!

2017

WERE YOU THERE?

Konsert i Storetveit kirke, Søndag 26. mars kl.19.00
Medvirkende:
BERGEN KAMMERKOR, Annlaug Hus, dirigent
FRIDALEN GUTTEKOR , Knut Christian Jansson, dirigent
Sigurd Melvær Øgaard, orgel

Bergen Kammerkor står som arrangør og inviterer til konsert i et program sammensatt av pasjonsmusikk, folkemusikk, nyere og eldre komposisjoner for kor a cappella og for kor og orgel
Musikk av Bach, Grieg, Händel, Homilius, Antognini, Barnum, folketoner m.fl.
Vi ser frem til et samarbeid med Fridalen Guttekor, – startet og ledet av organist i Fridalen kirke, Knut Christian Jansson.
Fridalen Guttekor bidrar med egne avdelinger i tillegg til at vi forbereder et felles program med begge korene.
Vi er også glade for å ha fått med oss Domkantor II, Sigurd Melvær Øgaard på orgel, både som akkompagnatør og solist.
Programmet forespeiler påskehøytiden tematisk i håpet, – gjennom kontrastene lys og mørke. Det universelle som poetisk kommer frem gjennom de ulike tekstene.
Et av diktene som fremføres ble funnet som inskripsjon i en celle fra 2 verdenskrig, og beskriver troen og håpet om lys i mørket.
«I believe in the sun, even when it’s not shining. I believe in love, even when I feel it not. I believe in God, even when He is silent.”
Kontraster er det også blant de medvirkende som spenner fra 6 -60 år. Vi ser frem til en klassisk, variert og spennende konsert.

Fortsettelse konsertarkiv 2015 -2016