KONSERTARKIV

2017-2021

2015-2016

2010-2014

_

KONSERTARKIV

2017-2022

2015-2016

2010-2014

[/av_one_fourth]

2022SUMMERTIMEKulturhuset i Bergen, Vaskerelven 8
Torsdag 9. juni, kl. 20.00Medvirkende:
BERGEN KAMMERKOR, Annlaug Hus, dirigent
Duo – Tore Hegdahl, klaver og Ole Amund Gjersvik, kontrabassFor første gang tester vi ut arenaen «Kulturhuset i Bergen» og nytt samarbeid med jazz-duoen Tore Hegdahl, klaver og Ole Amund Gjersvik, kontrabass.
Det blir et rikt, bredt og avslappende program, – fra sommerlige viser til svingende jazzlåter.
Det blir åpen bar i konsertlokalet og en uformell atmofære. Velkommen til en hyggelig sommerkveld og konsert.SORG OG GLEDE
–  EN VÅRLIG PÅSKEKONSERT MED TO KORSt. Markus kirke, søndag 3. april kl. 19.00CANTABO, Tove Annette Holter, dirigent
BERGEN KAMMERKOR, Annlaug Hus, dirigent
Mariko Takei Myksvoll, orgelKonsertprogrammet kan du se her:  Sorg og glede program2021

SOMMERJAZZ MED KOR & TRIO
Storetveit kirke, torsdag 17. juni kl. 19.00

Program
A Little Jazz Mass /Bob Chilcott & Summertime, Blue Skies, Over the rainbow, Underbart är kort m.fl.Medvirkende
Bergen Kammerkor
 Annlaug Hus, dirigentCarsten Dyngeland Trio
Carsten Dyngeland, klaver
Sigurd Ulveseth, kontrabass
Stian Villanger, trommerKonserten er støttet av Bergen Kommune og Aktivitetsmidler for kor.

2021KORKONSERT I KORSKIRKEN
Torsdag 20.mai kl. 19.30Program
Gabriel Fauré: Requiem & Cantique de Jean Racine & korverk av Grieg, Nystedt, Mendelssohn m.fl.Medvirkende
Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent og Ines Maidre Aarvik,,orgelKonserten er støttet av Bergen Kommune og Aktivitetsmidler for kor.

2020Sommerkonsert i Storetveit kirke mandag 22. juni kl. 18.00Medvirkende: Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent, Jostein Aarvik,orgel/klaverEtter en underlig og utfordrende vårsesong er vi i Bergen Kammerkor glade for å kunne invitere til sommerkonsert i Storetveit kirke mandag 22. juni kl. 18.00, sammen med organist Jostein Aarvik.I et romslig kirkerom med takhøyde, og med god fysisk avstand til hverandre vil vi avslutte vårsesongen i fellesskap, med vakker musikk av bl.a. Busto, Ešenvalds, Fougstedt, Grieg, Kverno, Peterson-Berger, Wikander, Whitacre, folketoner m.fl.Velkommen!

2019JULEEVANGELIET – Miriams beretning
Konsertforestilling i Storetveit kirke, torsdag 19. desember kl. 19.30Vi presenterer Juleevangeliget – Miriams beretning av Håvard Rem, i en bearbeidet til konsertversjon av Rhine Skaanes, tekst og Annlaug Hus, musikkvalg hvor du får oppleve en annerledes versjon av Juleevangeliet etter LukasRhine Skaanes, skuespiller
Bergen Kammerkor er glade for igjen å samarbeide med  skuespiller Rhine Skaanes. Vi hadde også et samarbeid høsten 2016 i prosjektet Shakespeare in Song. Rhine Skaanes har bak seg et langt teaterliv i Bergen, og kom til DNS i 1967. I 2003 ble hun tildelt Pernillestatuetten for sitt skuespillerarbeid, og i 2012 ble hun utnevnt til æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund. På DNS kjenner vi henne fra bla. Vakkert, Hellemyrsfolket, Diktatorfruer, Anne Pedersdotter og De magiske tankers år. Hun leder fortsatt DNS – Kabulprosjektets arbeid med å gjenreise og sikre det afghanske nasjonalteatret.

2019KLASSISK FOR KOR & KLAVER, i et konsertprogram med  musikk av Schubert, Schumann og Brahms i Universitetesaulaen søndag 3. november, kl. 19.00.Solister:
Dorthea Bergo, sopran – Anne Daugstad Wik, mezzosopran – Geir Dancke Molvik, tenorAnne Nitter Sandvik, klaver

 • KLASSISK FOR KOR OG KLAVER program1
 • 2019Sensommarkonsert i Johaneskirken
  Søndag 25. august, kl. 19.00Bergen Kammerkor – Annlaug Hus, dirigentGjestekor fra Barcelona
  Polifònica de Puig-reig
  Josep Maria Conangla, dirigent – Emmanuel Niubò, pianistProgram
  Kormusikk av Rutter, Bruckner, Franck, Verdi, Gjeilo, Grieg, folkemusikk  m.fl.Billetter kr. 100 selges på TicketCo og i døren.

  2019Sommarkonsert i Brekke kyrkje
  Laurdag 22. juni, kl. 17.00VÅRLEG
  VARIERT
  VAKKERT
  VELKOMMENBERGEN KAMMERKOR
  Dirigent Annlaug HusBREKKE MANNSKOR
  Dirigent Boris KuprijanovGratis adgang

  2019Våren hos Grieg, mandag 17.juni, kl. 19.30Bergen Kammerkor inviterer til et vårkonsert i Troldsalen, mandag 17. juni kl. 19.30.
  Sammen med gjestekoret Follesø Mannskor presenteres et variert program.Nasjonalromantikk & folkemusikk
  Rytmisk & internasjonal musikkVelkommen til en vakker og vårlig korkonsert..
  Billett kr. 150 selges i døren. Vipps og Kortterminal
  Forsalg hos medvirkende.

  2019Musikalsk fredagsflørt i Grand Selskapslokaler, fredag 29.mars, kl. 19.00Bergen Kammerkor inviterer til et uformelt konsertarrangement i Grand Selskapslokaler. fredag 29. mars kl. 19.00.
  Sammen med gjestekoret Sola Fide kan vi love en musikalsk festkveld med god stemning, flotte sanger, singalong og åpen bar i en sosial settiing.Velkommen til en uformell og og hyggelig start på helgen.
  Billett kr. 200
  * Restplasser selges i døren

  2018Bergen Kammerkor inviterer også til julekonsert i Storetveit kirke, mandag 17. desember kl. 19.30.Belinda Lerøy, sopran og flygelforn – Geir Dancke Molvik, tenor – Asbjørn Snilstveit,orgel/klaver medvirker i et samensatt program av kjent og mindre kjent julemusikk. Du får også delta i felles julesang, og vi ønsker hjertlig velkommen til en stemningsfull julekonsert!Last ned programmet

  2018JULEEVANGELIET – Miriams beretning
  Konsertforestilling i KORSKIRKEN, mandag 10. desember kl. 19.30Last ned programmet.Vi inviterer til  Juleevangeliget – Miriams beretning av Håvard Rem, i en bearbeidet til konsertversjon av Rhine Skaanes, tekst og Annlaug Hus, musikkvalg hvor du får oppleve en annerledes versjon av Juleevangeliet etter Lukas.Juleevangeliet, Miriams beretning, ble første gang vist i 1999 og var et bestillingsverk fra Den Nationale Scene, fremført av Rhine Skaanes. Senere har andre teatre oppført det med ulike aktører. I denne bearbeidede og forkortede utgaven er Bergen Kammerkor med på lik linje med fortelleren, der de utfyller historien og understreker det rytmiske og musikalske i Rems tekst. Musikkutvalget er basert på kjente og ukjente sanger. Velkommen til konsertforestilling i Korskirken!

  2018Martin Palmeri MISA TANGO
  Johanneskirken lørdag 27. oktoberBergen Kammerkor var basiskor i Norges Korforbund Hordaland sitt prosjektkor som for førstegang i Norge kune presentere Marin Palmeris MISATANGO / Misa a Buenos Aires.

  2018NORTHERN LIGHTSKorkonsert i St. Markus kirke, søndag 2. september kl. 19.30BERGEN KAMMERKOR / Annlaug Hus, dirigent / Helge Lilletvedt, klaverProgram: Steve Dobrogosz  MASS, Skandinavisk kormusikk, folketoner m.fl.

  2018NORTHERN LIGHTS – Scandinavian Choral MusicKorskirken Fredag 22. Juni klokken 1930.Les mer…

  2018LUX AETERNA Storetveit kirke, 15. mars kl. 19.30. Konserten en har fått tittelen «Lux aeterna» (evig lys) inspirasjon til et bredt sammensatt repertoar og som samtidig henleder oppmerksomheten mot påskehøytiden som ligger foran.På programmet står Bob Chilcott’s «A little Jazz Mass», klassiske stykker av bl. Gjeilo og Elgar, folketoner m.fl.
  Tre habile jazzmusikere med oss på konserten i Jazztrioen TERTZ: Carsten Dyngeland, piano – Sigurd Ulveseth, bass – Stian Villanger, trommer.

  2017A CEREMONY OF CAROLSBergen Kammerkor inviterer til julekonsert i St. Jakob kirke, torsdag 14. desember kl.19.30.
  Program:
  Benjamin Britten – A Ceremoy of Carols
  Tradisjonelle julesanger m.fl. – og du får også være med i julesangen.Marija Kadovic medvirker på harpe både med egen avdeling og som akkompagnatør til A Ceremony of Carols.Velkommen til en stemningsfull julekonsert!

  2017VOICE OF THE TANGO«Voice of the Tango»
  Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00Medvirkende:
  BERGEN KAMMERKOR
  Dirigent Annlaug Hus
  Irem Öztürk & Gøran Eliassen, dansere
  Combo Tango: Tor Jaran Apold, fiolin / Håkon Nilsen, klarinett / Anne Nitter Sandvik, klaver / Ole Amund Gjersvik, kontrabassBergen Kammerkor inviterer til en nyskapende konsert som har fått tittelen VOICE OF THE TANGO – som er temaet som presenteres i en variert og sammensatt konsertform vokalt og instrumental og med dansere. Repertoaret spenner fra norsk flat-tango til finsk tango og argentinsk tango.
  Vi tror dette blir et spennende møte mellom tangoelskende dansere og musikere, og klassisk forankret korsangere som mer en vanlig må hente frem pasjonen og lidenskapen.DANSERE, MUSIKERE OG KOR I TANGO
  Alberto Ginastera, Carlos Gardel, Héctor Stamponi, Astor Piazzolla, Toivo Kärki, Pedro Laurenz, Alf Prøysen, Loreena McKennitt, Ole Amund Gjersvik

  2017VÅRKONSERT I TROLDSALENTirsdag 13. juni, kl. 19.30
  Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent

  Programmet favner bredt og publikum vil høre kjent – ukjent, nytt – gammelt, og inkluderer bl.a. folketoner, Grieg, Peterson-Berger, Antognini, Łukaszewski, Piazzolla, Barnum, Beck m.fl.
  Velkommen til en vårlig konsert på Troldhaugen!
  Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00

  2017WERE YOU THERE?Konsert i Storetveit kirke, Søndag 26. mars kl.19.00Medvirkende:
  BERGEN KAMMERKOR, Annlaug Hus, dirigent
  FRIDALEN GUTTEKOR , Knut Christian Jansson, dirigent
  Sigurd Melvær Øgaard, orgelBergen Kammerkor står som arrangør og inviterer til konsert i et program sammensatt av pasjonsmusikk, folkemusikk, nyere og eldre komposisjoner for kor a cappella og for kor og orgel
  Musikk av Bach, Grieg, Händel, Homilius, Antognini, Barnum, folketoner m.fl.
  Vi ser frem til et samarbeid med Fridalen Guttekor, – startet og ledet av organist i Fridalen kirke, Knut Christian Jansson. Fridalen Guttekor bidrar med egne avdelinger i tillegg til at vi forbereder et felles program med begge korene. Vi er også glade for å ha fått med oss Domkantor II, Sigurd Melvær Øgaard på orgel, både som akkompagnatør og solist.
  Programmet forespeiler påskehøytiden tematisk i håpet, – gjennom kontrastene lys og mørke. Det universelle som poetisk kommer frem gjennom de ulike tekstene.
  Et av diktene som fremføres ble funnet som inskripsjon i en celle fra 2 verdenskrig, og beskriver troen og håpet om lys i mørket.«I believe in the sun, even when it’s not shining.
  I believe in love, even when I feel it not.
  I believe in God, even when He is silent.”Kontraster er det også blant de medvirkende som spenner fra 6 -60 år. Vi ser frem til en klassisk, variert og spennende konsert.

  Fortsettelse konsertarkiv 2015 -2016


  2019KLASSISK FOR KOR & KLAVER, i et konsertprogram med  musikk av Schubert, Schumann og Brahms i Universitetesaulaen søndag 3. november, kl. 19.00.Solister:
  Dorthea Bergo, sopran – Anne Daugstad Wik, mezzosopran – Geir Dancke Molvik, tenorAnne Nitter Sandvik, klaver

 • KLASSISK FOR KOR OG KLAVER program1
 • 2019Sensommarkonsert i Johaneskirken
  Søndag 25. august, kl. 19.00Bergen Kammerkor – Annlaug Hus, dirigentGjestekor fra Barcelona
  Polifònica de Puig-reig
  Josep Maria Conangla, dirigent – Emmanuel Niubò, pianistProgram
  Kormusikk av Rutter, Bruckner, Franck, Verdi, Gjeilo, Grieg, folkemusikk  m.fl.Billetter kr. 100 selges på TicketCo og i døren.

  2019Sommarkonsert i Brekke kyrkje
  Laurdag 22. juni, kl. 17.00VÅRLEG
  VARIERT
  VAKKERT
  VELKOMMENBERGEN KAMMERKOR
  Dirigent Annlaug HusBREKKE MANNSKOR
  Dirigent Boris KuprijanovGratis adgang

  2019Våren hos Grieg, mandag 17.juni, kl. 19.30Bergen Kammerkor inviterer til et vårkonsert i Troldsalen, mandag 17. juni kl. 19.30.
  Sammen med gjestekoret Follesø Mannskor presenteres et variert program.Nasjonalromantikk & folkemusikk
  Rytmisk & internasjonal musikkVelkommen til en vakker og vårlig korkonsert..
  Billett kr. 150 selges i døren. Vipps og Kortterminal
  Forsalg hos medvirkende.

  2019Musikalsk fredagsflørt i Grand Selskapslokaler, fredag 29.mars, kl. 19.00Bergen Kammerkor inviterer til et uformelt konsertarrangement i Grand Selskapslokaler. fredag 29. mars kl. 19.00.
  Sammen med gjestekoret Sola Fide kan vi love en musikalsk festkveld med god stemning, flotte sanger, singalong og åpen bar i en sosial settiing.Velkommen til en uformell og og hyggelig start på helgen.
  Billett kr. 200
  * Restplasser selges i døren

  2018Bergen Kammerkor inviterer også til julekonsert i Storetveit kirke, mandag 17. desember kl. 19.30.Belinda Lerøy, sopran og flygelforn – Geir Dancke Molvik, tenor – Asbjørn Snilstveit,orgel/klaver medvirker i et samensatt program av kjent og mindre kjent julemusikk. Du får også delta i felles julesang, og vi ønsker hjertlig velkommen til en stemningsfull julekonsert!Last ned programmet

  2018JULEEVANGELIET – Miriams beretning
  Konsertforestilling i KORSKIRKEN, mandag 10. desember kl. 19.30Last ned programmet.Vi inviterer til  Juleevangeliget – Miriams beretning av Håvard Rem, i en bearbeidet til konsertversjon av Rhine Skaanes, tekst og Annlaug Hus, musikkvalg hvor du får oppleve en annerledes versjon av Juleevangeliet etter Lukas.Juleevangeliet, Miriams beretning, ble første gang vist i 1999 og var et bestillingsverk fra Den Nationale Scene, fremført av Rhine Skaanes. Senere har andre teatre oppført det med ulike aktører. I denne bearbeidede og forkortede utgaven er Bergen Kammerkor med på lik linje med fortelleren, der de utfyller historien og understreker det rytmiske og musikalske i Rems tekst. Musikkutvalget er basert på kjente og ukjente sanger. Velkommen til konsertforestilling i Korskirken!

  2018Martin Palmeri MISA TANGO
  Johanneskirken lørdag 27. oktoberBergen Kammerkor var basiskor i Norges Korforbund Hordaland sitt prosjektkor som for førstegang i Norge kune presentere Marin Palmeris MISATANGO / Misa a Buenos Aires.

  2018NORTHERN LIGHTSKorkonsert i St. Markus kirke, søndag 2. september kl. 19.30BERGEN KAMMERKOR / Annlaug Hus, dirigent / Helge Lilletvedt, klaverProgram: Steve Dobrogosz  MASS, Skandinavisk kormusikk, folketoner m.fl.

  2018NORTHERN LIGHTS – Scandinavian Choral MusicKorskirken Fredag 22. Juni klokken 1930.Les mer…

  2018LUX AETERNA Storetveit kirke, 15. mars kl. 19.30. Konserten en har fått tittelen «Lux aeterna» (evig lys) inspirasjon til et bredt sammensatt repertoar og som samtidig henleder oppmerksomheten mot påskehøytiden som ligger foran.På programmet står Bob Chilcott’s «A little Jazz Mass», klassiske stykker av bl. Gjeilo og Elgar, folketoner m.fl.
  Tre habile jazzmusikere med oss på konserten i Jazztrioen TERTZ: Carsten Dyngeland, piano – Sigurd Ulveseth, bass – Stian Villanger, trommer.

  2017A CEREMONY OF CAROLSBergen Kammerkor inviterer til julekonsert i St. Jakob kirke, torsdag 14. desember kl.19.30.
  Program:
  Benjamin Britten – A Ceremoy of Carols
  Tradisjonelle julesanger m.fl. – og du får også være med i julesangen.Marija Kadovic medvirker på harpe både med egen avdeling og som akkompagnatør til A Ceremony of Carols.Velkommen til en stemningsfull julekonsert!

  2017VOICE OF THE TANGO«Voice of the Tango»
  Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00Medvirkende:
  BERGEN KAMMERKOR
  Dirigent Annlaug Hus
  Irem Öztürk & Gøran Eliassen, dansere
  Combo Tango: Tor Jaran Apold, fiolin / Håkon Nilsen, klarinett / Anne Nitter Sandvik, klaver / Ole Amund Gjersvik, kontrabassBergen Kammerkor inviterer til en nyskapende konsert som har fått tittelen VOICE OF THE TANGO – som er temaet som presenteres i en variert og sammensatt konsertform vokalt og instrumental og med dansere. Repertoaret spenner fra norsk flat-tango til finsk tango og argentinsk tango.
  Vi tror dette blir et spennende møte mellom tangoelskende dansere og musikere, og klassisk forankret korsangere som mer en vanlig må hente frem pasjonen og lidenskapen.DANSERE, MUSIKERE OG KOR I TANGO
  Alberto Ginastera, Carlos Gardel, Héctor Stamponi, Astor Piazzolla, Toivo Kärki, Pedro Laurenz, Alf Prøysen, Loreena McKennitt, Ole Amund Gjersvik

  2017VÅRKONSERT I TROLDSALENTirsdag 13. juni, kl. 19.30
  Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent

  Programmet favner bredt og publikum vil høre kjent – ukjent, nytt – gammelt, og inkluderer bl.a. folketoner, Grieg, Peterson-Berger, Antognini, Łukaszewski, Piazzolla, Barnum, Beck m.fl.
  Velkommen til en vårlig konsert på Troldhaugen!
  Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00

  2017WERE YOU THERE?Konsert i Storetveit kirke, Søndag 26. mars kl.19.00Medvirkende:
  BERGEN KAMMERKOR, Annlaug Hus, dirigent
  FRIDALEN GUTTEKOR , Knut Christian Jansson, dirigent
  Sigurd Melvær Øgaard, orgelBergen Kammerkor står som arrangør og inviterer til konsert i et program sammensatt av pasjonsmusikk, folkemusikk, nyere og eldre komposisjoner for kor a cappella og for kor og orgel
  Musikk av Bach, Grieg, Händel, Homilius, Antognini, Barnum, folketoner m.fl.
  Vi ser frem til et samarbeid med Fridalen Guttekor, – startet og ledet av organist i Fridalen kirke, Knut Christian Jansson. Fridalen Guttekor bidrar med egne avdelinger i tillegg til at vi forbereder et felles program med begge korene. Vi er også glade for å ha fått med oss Domkantor II, Sigurd Melvær Øgaard på orgel, både som akkompagnatør og solist.
  Programmet forespeiler påskehøytiden tematisk i håpet, – gjennom kontrastene lys og mørke. Det universelle som poetisk kommer frem gjennom de ulike tekstene.
  Et av diktene som fremføres ble funnet som inskripsjon i en celle fra 2 verdenskrig, og beskriver troen og håpet om lys i mørket.«I believe in the sun, even when it’s not shining.
  I believe in love, even when I feel it not.
  I believe in God, even when He is silent.”Kontraster er det også blant de medvirkende som spenner fra 6 -60 år. Vi ser frem til en klassisk, variert og spennende konsert.

  Fortsettelse konsertarkiv 2015 -2016


  2021

  SOMMERJAZZ MED KOR & TRIO
  Storetveit kirke, torsdag 17. juni kl. 19.00

  Program
  A Little Jazz Mass /Bob Chilcott & Summertime, Blue Skies, Over the rainbow, Underbart är kort m.fl.

  Medvirkende
  Bergen Kammerkor
   Annlaug Hus, dirigent

  Carsten Dyngeland Trio
  Carsten Dyngeland, klaver
  Sigurd Ulveseth, kontrabass
  Stian Villanger, trommer

  Konserten er støttet av Bergen Kommune og Aktivitetsmidler for kor.

  2021

  KORKONSERT I KORSKIRKEN
  Torsdag 20.mai kl. 19.30

  Program
  Gabriel Fauré: Requiem & Cantique de Jean Racine & korverk av Grieg, Nystedt, Mendelssohn m.fl.

  Medvirkende
  Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent og Ines Maidre Aarvik,,orgel

  Konserten er støttet av Bergen Kommune og Aktivitetsmidler for kor.

  2020

  Sommerkonsert i Storetveit kirke mandag 22. juni kl. 18.00

  Medvirkende: Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent, Jostein Aarvik,orgel/klaver

  Etter en underlig og utfordrende vårsesong er vi i Bergen Kammerkor glade for å kunne invitere til sommerkonsert i Storetveit kirke mandag 22. juni kl. 18.00, sammen med organist Jostein Aarvik.

  I et romslig kirkerom med takhøyde, og med god fysisk avstand til hverandre vil vi avslutte vårsesongen i fellesskap, med vakker musikk av bl.a. Busto, Ešenvalds, Fougstedt, Grieg, Kverno, Peterson-Berger, Wikander, Whitacre, folketoner m.fl.

  Velkommen!

  2019

  JULEEVANGELIET – Miriams beretning
  Konsertforestilling i Storetveit kirke, torsdag 19. desember kl. 19.30

  Vi presenterer Juleevangeliget – Miriams beretning av Håvard Rem, i en bearbeidet til konsertversjon av Rhine Skaanes, tekst og Annlaug Hus, musikkvalg hvor du får oppleve en annerledes versjon av Juleevangeliet etter Lukas

  Rhine Skaanes, skuespiller
  Bergen Kammerkor er glade for igjen å samarbeide med  skuespiller Rhine Skaanes. Vi hadde også et samarbeid høsten 2016 i prosjektet Shakespeare in Song. Rhine Skaanes har bak seg et langt teaterliv i Bergen, og kom til DNS i 1967. I 2003 ble hun tildelt Pernillestatuetten for sitt skuespillerarbeid, og i 2012 ble hun utnevnt til æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund. På DNS kjenner vi henne fra bla. Vakkert, Hellemyrsfolket, Diktatorfruer, Anne Pedersdotter og De magiske tankers år. Hun leder fortsatt DNS – Kabulprosjektets arbeid med å gjenreise og sikre det afghanske nasjonalteatret.

  2019
  KLASSISK FOR KOR & KLAVER, i et konsertprogram med  musikk av Schubert, Schumann og Brahms i Universitetesaulaen søndag 3. november, kl. 19.00.

  Solister:
  Dorthea Bergo, sopran – Anne Daugstad Wik, mezzosopran – Geir Dancke Molvik, tenor

  Anne Nitter Sandvik, klaver

  2019

  Sensommarkonsert i Johaneskirken
  Søndag 25. august, kl. 19.00

  Bergen Kammerkor – Annlaug Hus, dirigent

  Gjestekor fra Barcelona
  Polifònica de Puig-reig
  Josep Maria Conangla, dirigent – Emmanuel Niubò, pianist

  Program
  Kormusikk av Rutter, Bruckner, Franck, Verdi, Gjeilo, Grieg, folkemusikk  m.fl.

  Billetter kr. 100 selges på TicketCo og i døren.

  2019

  Sommarkonsert i Brekke kyrkje
  Laurdag 22. juni, kl. 17.00

  VÅRLEG
  VARIERT
  VAKKERT
  VELKOMMEN

  BERGEN KAMMERKOR
  Dirigent Annlaug Hus

  BREKKE MANNSKOR
  Dirigent Boris Kuprijanov

  Gratis adgang

  2019

  Våren hos Grieg, mandag 17.juni, kl. 19.30

  Bergen Kammerkor inviterer til et vårkonsert i Troldsalen, mandag 17. juni kl. 19.30.
  Sammen med gjestekoret Follesø Mannskor presenteres et variert program.

  Nasjonalromantikk & folkemusikk
  Rytmisk & internasjonal musikk

  Velkommen til en vakker og vårlig korkonsert..
  Billett kr. 150 selges i døren. Vipps og Kortterminal
  Forsalg hos medvirkende.

  2019

  Musikalsk fredagsflørt i Grand Selskapslokaler, fredag 29.mars, kl. 19.00

  Bergen Kammerkor inviterer til et uformelt konsertarrangement i Grand Selskapslokaler. fredag 29. mars kl. 19.00.
  Sammen med gjestekoret Sola Fide kan vi love en musikalsk festkveld med god stemning, flotte sanger, singalong og åpen bar i en sosial settiing.

  Velkommen til en uformell og og hyggelig start på helgen.
  Billett kr. 200
  * Restplasser selges i døren

  2018

  Bergen Kammerkor inviterer også til julekonsert i Storetveit kirke, mandag 17. desember kl. 19.30.

  Belinda Lerøy, sopran og flygelforn – Geir Dancke Molvik, tenor – Asbjørn Snilstveit,orgel/klaver medvirker i et samensatt program av kjent og mindre kjent julemusikk. Du får også delta i felles julesang, og vi ønsker hjertlig velkommen til en stemningsfull julekonsert!

  Last ned programmet

  2018

  JULEEVANGELIET – Miriams beretning
  Konsertforestilling i KORSKIRKEN, mandag 10. desember kl. 19.30

  Last ned programmet.

  Vi inviterer til  Juleevangeliget – Miriams beretning av Håvard Rem, i en bearbeidet til konsertversjon av Rhine Skaanes, tekst og Annlaug Hus, musikkvalg hvor du får oppleve en annerledes versjon av Juleevangeliet etter Lukas.

  Juleevangeliet, Miriams beretning, ble første gang vist i 1999 og var et bestillingsverk fra Den Nationale Scene, fremført av Rhine Skaanes. Senere har andre teatre oppført det med ulike aktører. I denne bearbeidede og forkortede utgaven er Bergen Kammerkor med på lik linje med fortelleren, der de utfyller historien og understreker det rytmiske og musikalske i Rems tekst. Musikkutvalget er basert på kjente og ukjente sanger. Velkommen til konsertforestilling i Korskirken!

  2018

  Martin Palmeri MISA TANGO
  Johanneskirken lørdag 27. oktober

  Bergen Kammerkor var basiskor i Norges Korforbund Hordaland sitt prosjektkor som for førstegang i Norge kune presentere Marin Palmeris MISATANGO / Misa a Buenos Aires.

  2018

  NORTHERN LIGHTS

  Korkonsert i St. Markus kirke, søndag 2. september kl. 19.30

  BERGEN KAMMERKOR / Annlaug Hus, dirigent / Helge Lilletvedt, klaver

  Program: Steve Dobrogosz  MASS, Skandinavisk kormusikk, folketoner m.fl.

  2018

  NORTHERN LIGHTS – Scandinavian Choral Music

  Korskirken Fredag 22. Juni klokken 1930.

  Les mer…


  2018

  LUX AETERNA 

  Storetveit kirke, 15. mars kl. 19.30. Konserten en har fått tittelen «Lux aeterna» (evig lys) inspirasjon til et bredt sammensatt repertoar og som samtidig henleder oppmerksomheten mot påskehøytiden som ligger foran.

  På programmet står Bob Chilcott’s «A little Jazz Mass», klassiske stykker av bl. Gjeilo og Elgar, folketoner m.fl.
  Tre habile jazzmusikere med oss på konserten i Jazztrioen TERTZ: Carsten Dyngeland, piano – Sigurd Ulveseth, bass – Stian Villanger, trommer.


  2017

  A CEREMONY OF CAROLS

  Bergen Kammerkor inviterer til julekonsert i St. Jakob kirke, torsdag 14. desember kl.19.30.
  Program:
  Benjamin Britten – A Ceremoy of Carols
  Tradisjonelle julesanger m.fl. – og du får også være med i julesangen.

  Marija Kadovic medvirker på harpe både med egen avdeling og som akkompagnatør til A Ceremony of Carols.

  Velkommen til en stemningsfull julekonsert!


  2017

  VOICE OF THE TANGO

  «Voice of the Tango»
  Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00

  Medvirkende:
  BERGEN KAMMERKOR
  Dirigent Annlaug Hus
  Irem Öztürk & Gøran Eliassen, dansere
  Combo Tango: Tor Jaran Apold, fiolin / Håkon Nilsen, klarinett / Anne Nitter Sandvik, klaver / Ole Amund Gjersvik, kontrabass

  Bergen Kammerkor inviterer til en nyskapende konsert som har fått tittelen VOICE OF THE TANGO – som er temaet som presenteres i en variert og sammensatt konsertform vokalt og instrumental og med dansere. Repertoaret spenner fra norsk flat-tango til finsk tango og argentinsk tango.
  Vi tror dette blir et spennende møte mellom tangoelskende dansere og musikere, og klassisk forankret korsangere som mer en vanlig må hente frem pasjonen og lidenskapen.

  DANSERE, MUSIKERE OG KOR I TANGO
  Alberto Ginastera, Carlos Gardel, Héctor Stamponi, Astor Piazzolla, Toivo Kärki, Pedro Laurenz, Alf Prøysen, Loreena McKennitt, Ole Amund Gjersvik


  2017

  VÅRKONSERT I TROLDSALEN

  Tirsdag 13. juni, kl. 19.30
  Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent

  Programmet favner bredt og publikum vil høre kjent – ukjent, nytt – gammelt, og inkluderer bl.a. folketoner, Grieg, Peterson-Berger, Antognini, Łukaszewski, Piazzolla, Barnum, Beck m.fl.
  Velkommen til en vårlig konsert på Troldhaugen!
  Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00


  2017

  WERE YOU THERE?

  Konsert i Storetveit kirke, Søndag 26. mars kl.19.00

  Medvirkende:
  BERGEN KAMMERKOR, Annlaug Hus, dirigent
  FRIDALEN GUTTEKOR , Knut Christian Jansson, dirigent
  Sigurd Melvær Øgaard, orgel

  Bergen Kammerkor står som arrangør og inviterer til konsert i et program sammensatt av pasjonsmusikk, folkemusikk, nyere og eldre komposisjoner for kor a cappella og for kor og orgel
  Musikk av Bach, Grieg, Händel, Homilius, Antognini, Barnum, folketoner m.fl.
  Vi ser frem til et samarbeid med Fridalen Guttekor, – startet og ledet av organist i Fridalen kirke, Knut Christian Jansson. Fridalen Guttekor bidrar med egne avdelinger i tillegg til at vi forbereder et felles program med begge korene. Vi er også glade for å ha fått med oss Domkantor II, Sigurd Melvær Øgaard på orgel, både som akkompagnatør og solist.
  Programmet forespeiler påskehøytiden tematisk i håpet, – gjennom kontrastene lys og mørke. Det universelle som poetisk kommer frem gjennom de ulike tekstene.
  Et av diktene som fremføres ble funnet som inskripsjon i en celle fra 2 verdenskrig, og beskriver troen og håpet om lys i mørket.

  «I believe in the sun, even when it’s not shining.
  I believe in love, even when I feel it not.
  I believe in God, even when He is silent.”

  Kontraster er det også blant de medvirkende som spenner fra 6 -60 år. Vi ser frem til en klassisk, variert og spennende konsert.


  Fortsettelse konsertarkiv 2015 -2016

  [/av_one_half]

  2019
  KLASSISK FOR KOR & KLAVER, i et konsertprogram med  musikk av Schubert, Schumann og Brahms i Universitetesaulaen søndag 3. november, kl. 19.00.

  Solister:
  Dorthea Bergo, sopran – Anne Daugstad Wik, mezzosopran – Geir Dancke Molvik, tenor

  Anne Nitter Sandvik, klaver

  2019

  Sensommarkonsert i Johaneskirken
  Søndag 25. august, kl. 19.00

  Bergen Kammerkor – Annlaug Hus, dirigent

  Gjestekor fra Barcelona
  Polifònica de Puig-reig
  Josep Maria Conangla, dirigent – Emmanuel Niubò, pianist

  Program
  Kormusikk av Rutter, Bruckner, Franck, Verdi, Gjeilo, Grieg, folkemusikk  m.fl.

  Billetter kr. 100 selges på TicketCo og i døren.

  2019

  Sommarkonsert i Brekke kyrkje
  Laurdag 22. juni, kl. 17.00

  VÅRLEG
  VARIERT
  VAKKERT
  VELKOMMEN

  BERGEN KAMMERKOR
  Dirigent Annlaug Hus

  BREKKE MANNSKOR
  Dirigent Boris Kuprijanov

  Gratis adgang

  2019

  Våren hos Grieg, mandag 17.juni, kl. 19.30

  Bergen Kammerkor inviterer til et vårkonsert i Troldsalen, mandag 17. juni kl. 19.30.
  Sammen med gjestekoret Follesø Mannskor presenteres et variert program.

  Nasjonalromantikk & folkemusikk
  Rytmisk & internasjonal musikk

  Velkommen til en vakker og vårlig korkonsert..
  Billett kr. 150 selges i døren. Vipps og Kortterminal
  Forsalg hos medvirkende.

  2019

  Musikalsk fredagsflørt i Grand Selskapslokaler, fredag 29.mars, kl. 19.00

  Bergen Kammerkor inviterer til et uformelt konsertarrangement i Grand Selskapslokaler. fredag 29. mars kl. 19.00.
  Sammen med gjestekoret Sola Fide kan vi love en musikalsk festkveld med god stemning, flotte sanger, singalong og åpen bar i en sosial settiing.

  Velkommen til en uformell og og hyggelig start på helgen.
  Billett kr. 200
  * Restplasser selges i døren

  2018

  Bergen Kammerkor inviterer også til julekonsert i Storetveit kirke, mandag 17. desember kl. 19.30.

  Belinda Lerøy, sopran og flygelforn – Geir Dancke Molvik, tenor – Asbjørn Snilstveit,orgel/klaver medvirker i et samensatt program av kjent og mindre kjent julemusikk. Du får også delta i felles julesang, og vi ønsker hjertlig velkommen til en stemningsfull julekonsert!

  Last ned programmet

  2018

  JULEEVANGELIET – Miriams beretning
  Konsertforestilling i KORSKIRKEN, mandag 10. desember kl. 19.30

  Last ned programmet.

  Vi inviterer til  Juleevangeliget – Miriams beretning av Håvard Rem, i en bearbeidet til konsertversjon av Rhine Skaanes, tekst og Annlaug Hus, musikkvalg hvor du får oppleve en annerledes versjon av Juleevangeliet etter Lukas.

  Juleevangeliet, Miriams beretning, ble første gang vist i 1999 og var et bestillingsverk fra Den Nationale Scene, fremført av Rhine Skaanes. Senere har andre teatre oppført det med ulike aktører. I denne bearbeidede og forkortede utgaven er Bergen Kammerkor med på lik linje med fortelleren, der de utfyller historien og understreker det rytmiske og musikalske i Rems tekst. Musikkutvalget er basert på kjente og ukjente sanger. Velkommen til konsertforestilling i Korskirken!

  2018

  Martin Palmeri MISA TANGO
  Johanneskirken lørdag 27. oktober

  Bergen Kammerkor var basiskor i Norges Korforbund Hordaland sitt prosjektkor som for førstegang i Norge kune presentere Marin Palmeris MISATANGO / Misa a Buenos Aires.

  2018

  NORTHERN LIGHTS

  Korkonsert i St. Markus kirke, søndag 2. september kl. 19.30

  BERGEN KAMMERKOR / Annlaug Hus, dirigent / Helge Lilletvedt, klaver

  Program: Steve Dobrogosz  MASS, Skandinavisk kormusikk, folketoner m.fl.

  2018

  NORTHERN LIGHTS – Scandinavian Choral Music

  Korskirken Fredag 22. Juni klokken 1930.

  Les mer…


  2018

  LUX AETERNA 

  Storetveit kirke, 15. mars kl. 19.30. Konserten en har fått tittelen «Lux aeterna» (evig lys) inspirasjon til et bredt sammensatt repertoar og som samtidig henleder oppmerksomheten mot påskehøytiden som ligger foran.

  På programmet står Bob Chilcott’s «A little Jazz Mass», klassiske stykker av bl. Gjeilo og Elgar, folketoner m.fl.
  Tre habile jazzmusikere med oss på konserten i Jazztrioen TERTZ: Carsten Dyngeland, piano – Sigurd Ulveseth, bass – Stian Villanger, trommer.


  2017

  A CEREMONY OF CAROLS

  Bergen Kammerkor inviterer til julekonsert i St. Jakob kirke, torsdag 14. desember kl.19.30.
  Program:
  Benjamin Britten – A Ceremoy of Carols
  Tradisjonelle julesanger m.fl. – og du får også være med i julesangen.

  Marija Kadovic medvirker på harpe både med egen avdeling og som akkompagnatør til A Ceremony of Carols.

  Velkommen til en stemningsfull julekonsert!


  2017

  VOICE OF THE TANGO

  «Voice of the Tango»
  Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00

  Medvirkende:
  BERGEN KAMMERKOR
  Dirigent Annlaug Hus
  Irem Öztürk & Gøran Eliassen, dansere
  Combo Tango: Tor Jaran Apold, fiolin / Håkon Nilsen, klarinett / Anne Nitter Sandvik, klaver / Ole Amund Gjersvik, kontrabass

  Bergen Kammerkor inviterer til en nyskapende konsert som har fått tittelen VOICE OF THE TANGO – som er temaet som presenteres i en variert og sammensatt konsertform vokalt og instrumental og med dansere. Repertoaret spenner fra norsk flat-tango til finsk tango og argentinsk tango.
  Vi tror dette blir et spennende møte mellom tangoelskende dansere og musikere, og klassisk forankret korsangere som mer en vanlig må hente frem pasjonen og lidenskapen.

  DANSERE, MUSIKERE OG KOR I TANGO
  Alberto Ginastera, Carlos Gardel, Héctor Stamponi, Astor Piazzolla, Toivo Kärki, Pedro Laurenz, Alf Prøysen, Loreena McKennitt, Ole Amund Gjersvik


  2017

  VÅRKONSERT I TROLDSALEN

  Tirsdag 13. juni, kl. 19.30
  Bergen Kammerkor, Annlaug Hus, dirigent

  Programmet favner bredt og publikum vil høre kjent – ukjent, nytt – gammelt, og inkluderer bl.a. folketoner, Grieg, Peterson-Berger, Antognini, Łukaszewski, Piazzolla, Barnum, Beck m.fl.
  Velkommen til en vårlig konsert på Troldhaugen!
  Univeristetsaulaen torsdag 16. november kl. 20.00


  2017

  WERE YOU THERE?

  Konsert i Storetveit kirke, Søndag 26. mars kl.19.00

  Medvirkende:
  BERGEN KAMMERKOR, Annlaug Hus, dirigent
  FRIDALEN GUTTEKOR , Knut Christian Jansson, dirigent
  Sigurd Melvær Øgaard, orgel

  Bergen Kammerkor står som arrangør og inviterer til konsert i et program sammensatt av pasjonsmusikk, folkemusikk, nyere og eldre komposisjoner for kor a cappella og for kor og orgel
  Musikk av Bach, Grieg, Händel, Homilius, Antognini, Barnum, folketoner m.fl.
  Vi ser frem til et samarbeid med Fridalen Guttekor, – startet og ledet av organist i Fridalen kirke, Knut Christian Jansson. Fridalen Guttekor bidrar med egne avdelinger i tillegg til at vi forbereder et felles program med begge korene. Vi er også glade for å ha fått med oss Domkantor II, Sigurd Melvær Øgaard på orgel, både som akkompagnatør og solist.
  Programmet forespeiler påskehøytiden tematisk i håpet, – gjennom kontrastene lys og mørke. Det universelle som poetisk kommer frem gjennom de ulike tekstene.
  Et av diktene som fremføres ble funnet som inskripsjon i en celle fra 2 verdenskrig, og beskriver troen og håpet om lys i mørket.

  «I believe in the sun, even when it’s not shining.
  I believe in love, even when I feel it not.
  I believe in God, even when He is silent.”

  Kontraster er det også blant de medvirkende som spenner fra 6 -60 år. Vi ser frem til en klassisk, variert og spennende konsert.


  Fortsettelse konsertarkiv 2015 -2016