Et sentrumskor på vei mot nye utfordringer.

Bergen Kammerkor holder til i Bergen sentrum, og rekrutterer kvinner og menn fra hele Bergen på grunnlag av prøvesang. Sammen med dirigenten vår, Annlaug Hus, har vi skapt et miljø med en lett omgangstone der konsentrasjonen om sanglige utfordringer lar seg kombinere med spontane latterutbrudd!

Utfordrende og variert repertoar

I hovedsak er korets repertoar a cappella, eller med liten instrumentalbesetning. Koret har som mål å holde et høyt musikalsk nivå, og vi øver systematisk for å mestre et bredt, utfordrende og spennende repertoar, fra jazz og folketoner til kirkemusikk og klassiske vokalkomposisjoner. I tillegg går vi ikke av veien for å medvirke i større vokalsymfoniske verk.

Inspirerende samarbeid på den lokale scene

De siste årene har Bergen Kammerkor funnet frem til en god balanse i aktivitetsnivå som inkluderer korets mange travle og dyktige sangere. En veksling mellom egne konserter og prosjektsamarbeid med andre musikalske krefter gir koret det nødvendige fokus på egenutvikling samtidig som impulser fra andre utøvere gir inspirasjon og nye opplevelser. Eksempel på samarbeid er framføring av Bengt Hallbergs ”Missa con piano” og Duke Ellingtons «Sacred Concert» i Johanneskirken sammen med Knut Kristiansen Trio med blåsere, Sandviken Kantori og Birkeland Kantori. Vi har flere år hatt et samarbeid med Dragefjellets Musikkorps om julekonsert i Korskirken. Andre flotte opplevelser er felles julekonsert med korene Laksevåg Blandet Kor, Glissando og Kor e vi, og samarbeid med fylkesmusikere i forbindelse med vestlandsturne i fremføring av Steve Dobrogosz: ”Mass” for kor, klaver og strykere. Ellers har koret medvirket i Orffs Carmina Burana, Mozarts Requiem og Mahlers 8. symfoni.

Internasjonale impulser

Bergen Kammerkor har hatt stor glede av sin målsetning om å reise ut i verden for å hente impulser, både sosialt og sanglig. Vi har deltatt på festivaler eller hatt egne turer til Skottland, Latvia, Tsjekkia, Tyskland, Italia og Spania. Fra Isola del Sole-festivalen i Grado i Italia hentet vi hjem gulldiplom i sakral klasse og sølvdiplom i profan klasse, og i Praha fikk vi 3. plass i klassen for spesielt kvalifiserte kor i en internasjonal korkonkurranse.

Vi synger derfor både på finsk, latvisk, russisk og italiensk med overbevisning!