Hjem Om koretKonserterOmtaleTa kontakt Medlemssider
 
Kor med Karisma  
Konsert i Nürtingen/Tyskland 

Kor med Karisma

Jubileumskonsert preget av ro og konsentrasjon

Publisert: 18. apr. 2008, 06:00
Oppdatert: 18. apr. 2008, 11:36

Anmelder: Geir Rege

Bergen Kammerkor hadde valgt den rette kvelden for sin vårkonsert, som samtidig markerte korets 25-års jubileum: Vårsolen falt gyllent inn gjennom vinduene i den praktfulle Håkonshallen og dannet en perfekt ramme rundt konserten.

Og koret så ut til å nyte anledningen: Allerede innledningsvis, i Ragnar Söderlinds «Folkevise», sang de med en ro og konsentrasjon som bar konserten gjennom. Med sine uanstrengte, men presise, gester kommuniserte dirigent Annlaug Hus godt med sangerne. Samtidig viste koret en fin evne til å gi fraser liv ved en bevisst bruk av dynamiske buer, markerte ansatser og tempomessige variasjoner.

Dette fortsatte i Klaus Egges fine arrangement av folketonen «Den dag kjem aldri», hvor innslag av kanonteknikk og polyfont linjespill skapte interessante samklanger. Konserten var fint programmert som en veksling mellom korsang og avdelinger med sopranen Veslemøy Fluge Berg, akkompagnert av Anne Nitter Sandvik på klaver. Fluge Berg og Nitter Sandvik viste fint samspill, og førstnevnte demonstrerte med mimikk og gester at hun ønsker åformidledet hun synger. Selv om det sangteknisk sett fungerte, savnet jeg en større personlighet i stemmen som kunne bidratt til å skille henne ut fra mengden av klassisk skolerte sangere. En noe overdrevet bruk av vibrato gir tidvis vokalen en litt skrikete klang.

I koravdelingen som fulgte var Stenhammers stort anlagte «Vårnatt» et definitivt høydepunkt, der koret lyktes flott med å bygge musikken opp mot et kraftfullt høydepunkt. Stedvis under konserten ble sopranene litt tynne i klangen og bassrekken en smule anonym. Men da konserten munnet ut i en gripende fremførelse av Ketil Bjørnstads «Sommernatt ved fjorden» satt jeg igjen med et helhetsinntrykk av et balansert og samkjørt kor, som utstråler glede ved å fremføre musikk som uunngåelig smitter over på tilhørerne.